11 Φεβ 2016

Ζουμερά burgers

Νοστιμότατα! 
Ζουμερά burger που μπορούμε να τα ετοιμάσουμε γρήγορα και με αγνά υλικά. Για τέσσερα burger χρειάστηκα:
Μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά
Τέσσερα ψωμάκια
Μαρούλι
Τυράκι σε φέτες
Ένα κρεμμύδι
Προσούτο Πάρμας
Λάδι
Ζάχαρη
Αλάτι και πιπέρι
Για τις σως:
Μουστάρδα, μέλι, θυμάρι, ξύδι, λάδι, λίγο χυμό πορτοκάλι για τη πρώτη και
Σάλτσα ντομάτας (ή κέτσαπ), γιαούρτι, αλάτι, ξύδι, ζάχαρη για την άλλη

Υπέροχα μπέργκερ με δύο συνοδευτικές σως
Χωρίζουμε τον κιμά σε τέσσερα κομμάτια και δεν τον πλάθουμε, ώστε να παραμείνει αφράτος. Μόνο αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε τα μπέργκερ 5' από κάθε πλευρά και στο τέλος βάζουμε το τυράκι να λιώσει. Ψήνουμε τα ψωμάκια να ζεσταθούν. Τέλος κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες το τσιγαρίζουμε λίγο και μετά ρίχνουμε τη ζάχαρη για να καραμελώσει. Οι σως φτιάχνονται μέχρι να ψηθούν τα μπέργκερ, αναμιγνύοντας τα υλικά.
Είμαστε έτοιμοι και συνθέτουμε το πιάτο μας. Το κλασικό μπέικον των "fast food" το αντικατέστησα με προσούτο Πάρμας - εξίσου γευστικό αλλά πιο υγιεινό. Μια παγωμένη μπύρα ή ένα ποτήρι κόκκινο κρασί δένει τη γευστική εμπειρία. 

Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου